top of page
Writer's pictureEeva Ståhle

Sinnikästä työtä

Alkuperäinen tavoitteemme - Luolalanjärven ja sen ympäristön kohentaminen on edennyt taas hitusen verran eteenpäin. Teimme elokuun lopussa kuntalaisaloitteen, jonka tavoitteena on järjestää kulku järven pohjoispuolella luontevaksi ja hurjan paljon turvallisemmaksi. Tutustu aloitteeseen, se tulee käsittelyyn lähiaikoina.



                                                                                       KUNTALAISALOITE                                                                                                    27.8.2024

Naantalin Kaupunginhallitukselle

 

Luolalanjärveä kiertävä luontopolku on viime aikoina saanut kasvavaa merkitystä kaupunkilaisten ulkoilukohteena. Myös ulkopaikkakuntalaisia kävelijöitä näkee siellä usein. Polkua on laajalti kunnostettu kaupungin ja yritysten tuella ProLuolalanjärvi ry:n toimesta. Kaupungin liikuntapuoli on saanut juuri valmiiksi myös liikuntaesteisille sopivan luontopolun osuuden järven länsipuolella, josta olemme hyvin kiitollisia.

Polun käyttöarvoa kokonaisuudessaan vähentää kuitenkin merkittävästi se, että järven pohjoispäässä polku kulkee vetisessä maastossa ja veden ollessa korkealla kulkijat joutuvat siirtymään maantien reunakaistalle tai penkereelle. Pahimmillaan he kertovat ylittävänsä tien, joka uhkaa sekä heidän omaa henkeään että liikenneturvallisuutta yleisesti.

Armonlaaksontien alittavien Ruonanojan rumpujen kohdalla vesialue tulee niin lähelle tietä, että kulkija joutuu pakosti nousemaan maantien penkereelle.

Esitämme kunnioittavasti, että kaupunki ryhtyy pikaisesti suunnittelemaan siltaratkaisua tälle polun osalle.  Kun polku kulkee jo vähintään 300 vuotta sitten käyttöön tulleen Viluluodon terveyslähteen ja sen ympärille syntyneiden Naantalin ensimmäisen Kaivohuoneen ja Nådendals Hälsokälla -terveyskylpylän perustusten tuntumassa, on polun kunnostamisella myös kulttuurihistoriallista merkitystä. Alue onkin merkitty suojelukohteeksi Museoviraston merkinnöissä.

Mika Hirven kanssa käytyjen keskustelujen perusteella olemme alkaneet etsiä rahoituslähteitä em. sillan rakentamiseksi. ELY-keskuksen varat eivät tähän projektiin liikene, Varsin Hyvä olisi erinomainen lähde, mutta jostain syystä Luolalanjärvi ei kuulu rahoitusalueeseen tällä kaudella, vaikka mm. Luolalanjärven lintutornit on kustannettu niistä varoista. Kaupungin olisi hyvä tutkia mahdollisuudet asian muuttamiseksi seuraavaa kautta ajatellen.

Yritysten mukaan saaminen rahoittajiksi on mahdollisuus, josta ProLuolalanjärvi on käynyt jo alustavia neuvotteluja. On tahoja, jotka voisivat tulla talkoisiin mukaan, mutta ensin odotetaan kaupungilta päätöksiä ja kustannusarviota.

Toivommekin, että kaupungin päätökset etenisivät tulevalla budjettikaudella ja mm. sillan suunnitteluun päästäisiin lähiaikoina. Aiemmin suunniteltu ponttonisilta ei ole oikea ratkaisu vesialueella, josta on suora yhteys laskuojaan.

Pro Luolalanjärvi ry

 

Janette Räikkönen, puheenjohtaja                                                                  

 




61 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page