top of page
Writer's pictureEeva Ståhle

Mitä sinä järveltä odotat?

Jo ensi kesä voi tuoda näkyvän muutoksen Luolalanjärven elämään. Vesioikeudenomistajat ovat antaneet luvan tuoda järvelle levää hajottavan lautan. Tällaisia lauttoja on käytetty USA:ssa jo 17 vuotta mm. suurten juomavesialtaiden levänestäjinä kemikaalien sijasta, mutta Suomessa lauttoja ei ole käytetty kuin kokeilumielessä jossakin mökkirannassa viime kesänä.


Olemme siis a i v a n h u r j a n jännittyneitä, mitä kaikkea tämä tarkoittaa. Lautta on järvellä alustavan suunnitelman mukaan ensi kesän. Jos tulokset ovat lupaavia, lautta ostetaan omaksi. Samaan aikaan yksi levänhajotuslautta on kokeilussa Pieksämäellä, jossa hankkeen valvojana on ELY-keskus ja Ympäristöministeriö. Niinpä ensi kesäkausi merkitsee tiivistä järvikemian tutkimista molemmissa paikoissa. Toivomme, että voimme vaihtaa tutkimustuloksia, jolloin johtopäätökset ovat vieläkin varmemmalla pohjalla.


Toivon, että mielesi alkaa kihelmöidä pelkästä ajatuksesta, että jo ensi kesänä Luolalanjärveen voisi pulahtaa vilvoittelemaan tai että järvellä voisi soudella eikä sinilevän etova tuoksu enää täyttäisi sieraimia. Ja hei, sinua tarvitaan! Tule mukaan ja pääset ideoimaan Luolalanjärven ja sen ympäristön tulevaisuutta. Tule nyt! Kerromme jäsenpostissa, miksi se on nyt ihan välttämätöntä.



82 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sinnikästä työtä

Alkuperäinen tavoitteemme - Luolalanjärven ja sen ympäristön kohentaminen on edennyt taas hitusen verran eteenpäin. Teimme elokuun...

Comentários


bottom of page