top of page
Eeva Ståhle

Kokonaisnäkemystä

Päivitetty: 2. huhtik. 2021

Kun haluat nostaa viidennellä sijalla olevan yrityksen ykköseksi, on tutkittava omat tuotteet, selvitettävä kilpailijat, vertailtava, analysoitava, löydettävä se oma jokin, josta tulee muita vetävämpi. Tämä oli ollut työtäni lähes parikymmentä vuotta ja nyt edessämme oli vähän erilainen asiakas.


Sitäkin oli katsottava joka kulmasta, käytävä vanhoja tutkimuksia läpi, mietittävä, mitä uutta tietoa tarvitaan. Sitten uhka-mahdollisuuskartoitusta, visuaalista viestintää, ajatusta, että mikä on ollut, on mennyt ja nyt katsotaan eteenpäin, soudetaan kaikki yhdessä veneessä paremman huomisen puolesta.


Asiat ovat asioita ja ihmiset ovat ihmisiä. Ihmiset voivat keskustella vaikeistakin asioista, tulla hyvin toimeen keskenään ja päätyä tuloksellisesti ratkaisemaan asioita yhdessä kaikkien eduksi. Tähän haastoimme itsemme heti kunnostustoimiin ryhtyessämme. Jo sääntöihin kirjattu luettelo toiminnan tarkoituksesta kääntyi hankesuunnitelman pohjaksi vain pienin muutoksin.


Löytyi lopulta sopiva rahoituskanavakin ja niin kunnostushanketta ryhdyttiin muovaamaan. Piti tietysti saada rahoitukseen eri tahoja. Luonnonsuojeluyhdistys oli hyvän hyvyyttään lahjoittanut meille ensimmäiset tutkimukset. Seuraavat maksoimme itse. Järven rannalla asui yksi perhe, joten ei voinut ajatella, että rahoitusta tulisi yksityissektorilta. Mutta niin sitten vain kävi, että juuri yksityiset ihmiset auttoivat meidät jaloilleen, niin että kaupungin taholta erityispäätöksellä saatu raha saatiin maksuun.


Olimme niin kiitollisia jokaisesta eurosta - euroahan kaupunkilaisilta pyysimme. OIimme ajatelleet, että pyydämme vähän jokaiselta mieluummin kuin paljon muutamalta. Rahaa alkoi ropista poliisin valvonnassa avatulle pienkeräystilille. Iloksemme meihin otti yhteyttä yrityksiä ilman, että olimme ehtineet edes aloittaa kannatusjäsenmaksujen keräystä. Vapaaehtoisia alkoi ilmoittautua erilaisiin töihin. Jopa yritykset tarjoutuivat auttamaan meitä erilaisissa tilanteissa. Jokainen soitto toi valtavasti iloa ja voimaa ja sai tuntemaan, että Luolalanjärvi toden totta on naantalilaisten oma projekti!


Olimme onnellisia, kun kaupunki erityismäärärahoista päätti vastata haasteeseen. Se varmisti, että saatoimme aloittaa toimenpiteet, vaikka ELY:n kautta haettu ympäristöministeriön rahoitus oli vasta lähtökuopissaan.


Ihan ensimmäisellä kaudella olimme päättäneet tutkituttaa sekä kaloja että pohja-sedimenttiä. Myös järveen tulevan kuormituksen suunta, laatu ja määrä oli selvityslistalla.

Seuraavaksi Viluluodon alueen siistimistä, hoitokalastusta, tutkimusyhteenvetoja ja tämän päälle päätöksiä tulevista toimista. Siisti paketti, jonka avulla kaikille tulisi ymmärrettäväksi, mitä pitää tehdä ja miksi pitää tehdä.








188 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sinnikästä työtä

Alkuperäinen tavoitteemme - Luolalanjärven ja sen ympäristön kohentaminen on edennyt taas hitusen verran eteenpäin. Teimme elokuun...

1 comentário


Eeva Ståhle
Eeva Ståhle
23 de mar. de 2021

Hei, nämä sivut ovat interaktiivista ajatuksenvaihtoa varten. Voit siis kysyä ja kommentoida vapaasti ja olla mukana kehittämässä blogia niin, että se saa enemmän kiinnostavaa sisältöä.

Curtir
bottom of page